joi, 26 martie 2009

Viata devotionala

Viata devotionala personala zilnica cu Dumnezeu in Cuvant si in rugaciune ar trebui sa fie o experienta de care sa ne bucuram si nu un lucru pe care sa-l induram, cum se pare ca este pentru unii. Daca am sti de ce este atat de importanta, poate ca ne-am bucura mai mult de ea.

Cateva motive ( din "Viata devotionala personala", de Bobby Moore ) pentru care viata devotionala personala este atat de importanta :

- este esentiala pentru
cresterea spirituala
. Cresterea spirituala inseamna o tot mai mare dependenta de Dumnezeu, in urma cunoasterii Lui, dar cunoasterea cere timp.
- este esentiala pentru
curatia spirituala
. Pentru a fi credincioasi curati si puri, trebuie sa ascultam zilnic Cuvantul lui Dumnezeu.
- este esentiala pentru
calauzirea spirituala
. Daca vom cauta calauzirea lui Dumnezeu pentru deciziile noastre prin Cuvant si in rugaciune, El ne va da calauzirea spirituala.
- este esentiala pentru
biruinta spirituala
. Cuvantul lui Dumnezeu strans in inima ne va aduce biruinta asupra pacatului, a imprejurarilor.
- este esentiala pentru
partasia spirituala
. Cea mai mare realizare a vietii devotionale personale este partasia cu Dumnezeu. Sa ne apropiem de El si El se va apropia de noi.
- este esentiala pentru
sanatatea spirituala
. Timpul petrecut cu Dumnezeu va risipi teama si ingrijorarea, va mentine pacea in inimile noastre si va aduce echilibru si sanatate spirituala in viata noastra.
- este esentiala pentru
viziunea spirituala
. Viziunea este voia, planul, scopul si pasiunea lui Dumnezeu revelate prin 4 factori: Cuvantul, Duhul Sfant, rugaciunea si nevoile la care ne expune Dumnezeu. Viziunea inseamna sa privesti viata prin ochii lui Dumnezeu si sa vezi situatiile asa cum le vede El.
- este esentiala pentru
puterea spirituala
. Primim putere sa-L vestim pe El, sa infruntam ispitele si sa iesim biruitori in luptele noastre cu pacatul, egoismul si Satan. Dumnezeu ne da putere sa traim viata de crestin.
- este esentiala pentru
consecventa spirituala
. Daca suntem inconsecventi in viata noastra devotionala zilnica, acest lucru va produce inconsecventa in viata noastra de zi cu zi. Trebuie sa ne tinem de viata devotionala personala cu o hotarare disciplinata. Fie ca o incasam, fie ca invingem, secretul este sa perseveram. Sa fim consecventi. Sa ne tinem de ea cand suntem sus, si cand suntem jos; cand avem chef, si cand nu avem; cand ne e frig, si cand ne e cald; sa ne tinem de ea! Sa nu renuntam la ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu