miercuri, 25 martie 2009

cauta fericirea

Cauta sa ramâi calm în plin zbucium si vâltoare; gândeste-te ca pacea se cucereste în liniste. Pastreaza bune relatii cu cei din jur fara a-ti face însa nici un rau. Spune adevarul calm si clar si asculta-l pe celalalt. Fiecare are povestea lui de spus.

Iarta-i pe cei zgomotosi si agresivi; ei îti împovareaza sufletul. De câte ori vrei sa te compari cu semenii, s-ar putea sa fii sau prea orgolios, sau dezamagit, caci întotdeauna se vor afla oameni si mai buni, si mai rai decât tine.

Cauta sa te bucuri cât mai mult, atât de ceea ce realizezi, cât si de planurile tale. Ramâi întotdeauna preocupat de munca ta; oricât de neînsemnata ar fi, ea ramâne avutul tau în scurgerea schimbatoare a timpului.

Fii prudent în contacte, caci lumea e plina de înselaciune. Nu te lasa orbit de virtute; multi oameni sunt însufletiti de înalte idealuri.

Curajul se afla pretutindeni.

Fii tu însuti. Nu trebuie sa te prefaci ca esti binevoitor, dar nici sa fii cinic în fata iubirii. Lânga orice uscaciune creste si iarba verde.

Urmeaza-ti scurgerea anilor cu întelepciune, nu tânji dupa anii ce au trecut. Fii pregatit sa înfrunti adversitatile si nu te îmbata cu imagini din povesti cu zâne.

De multe ori spaima îsi afla cauza în oboseala sau singuratate. Cauta sa-ti impui o disciplina sanatoasa, dar fii dragut cu tine însuti.

Esti un copil al lumii, la fel ca si pomii sau stelele, este dreptul tau sa te afli pe lume, iar lumea îsi urmeaza neîntrerupt cursul si asa e bine sa fie.

Traieste în pace cu Domnul asa cum stii ca El doreste; pastreaza-ti sufletul senin într-o lume zbuciumata de întuneric, cu false valori si vise spulberate.

Si totusi este o lume frumoasa. Fii doar prudent. Cauta-ti fericirea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu