joi, 26 martie 2009

Umbra


„Domnul este umbra ta pe mana ta cea dreapta. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea”
(Psalmi 121,5-6).

In mod simbolic, umbra lui Dumnezeu ofera odihna esentiala si reinnoire. In umbra Sa, noi construim puterea de a ne intoarce la lucrarile noastre, in caldura zilei (Plangeri 4, 20). Cei care „vor locui iarasi la umbra lui... vor inflori ca via” (Osea 14,7). Noi cautam refugiu la umbra lui Dumnezeu, stanca si cetatuia noastra in pustie (Psalmi 62,6).
Dumnezeu a mers un pas mai departe in oferirea umbrei Sale, care conserva viata. Pentru profetul Iona, nervos si cartitor, El chiar a schimbat legile naturii. Deplangand succesul sau evanghelistic cu ninivenii, Iona si-a facut un „umbrar”, ca sa poata sa stea afara din orasul si sa-si consume supararea. Evident, adapostul sau nu a fost suficient, asa ca Dumnezeu „a facut sa creasca un curcubete, ca sa faca umbra capului lui si sa-l faca sa-i treaca mania” (Iona 4,6). Desi „Iona era extrem de bucuros”, el avea de invatat o lectie. Ziua urmatoare, un vierme a atacat planta care il umbrea si aceasta s-a uscat. S-a pornit sa sufle si un vant uscat si soarele „au batut peste capul lui Iona”, asa incat a lesinat. (vers. 8).
Umbra lui Dumnezeu „peste un pamant ars de sete” (Isaia 32,2) este un dar. Sa nu crezi niciodata ca ti se cuvine de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu