miercuri, 25 martie 2009

adevarata IUBIRE

Iubirea... pentru romanticii visători ea este o forţă misterioasă care pune stăpânire pe tine deodată, pe neaşteptate, un sentiment de extaz trăit doar odată în viaţă. Iubirea, cred ei, este o problemă care implică doar inima, este ceva care nu poate fi înţeles, ci numai trăit. Iubirea învinge totul şi durează veşnic... .

Acesta este clişeul. Şi, fără nici o îndoială, a te îndrăgosti poate fi o experienţă de o frumuseţe unică. Ce este însă iubirea adevărată?

"X" a întâlnit-o pe "Y". A fost imediat atras de silueta ei sveltă şi de felul în care râdea. "Y", la rândul ei, a fost fermecată de ochii lui frumoşi dar şi de felul în care vorbea. Părea un caz de dragoste la prima vedere.

În cursul următoarelor săptămâni, cei doi au fost nedespărţiţi. Apoi, într-o seară, fata primeşte un telefon "răscolitor" de la un fost prieten. Ea şi-a chemat actualul prieten, pe "X" să o consoleze. "X" însă, simţindu-se ameninţat şi dezorientat a răspuns cu răceală.

Dragostea pe care ei o credeau eternă, a murit chiar în acea seară. Filmele, cărţile, emisiunile Tv. vor să te facă să crezi că dragostea la prima vedere durează veşnic. Sigur, de obicei, atracţia fizică este la început cea care determină două persoane să se remarce reciproc.

Nu este imaginea pe care tu i-o atribui acelei persoane? De fapt, nu ştii prea multe despre gândurile, speranţele, temerile, planurile, obiceiurile, talentele sau capacităţile persoanei. Ai cunoscut doar exteriorul, nu "omul ascuns al inimii". Cât de durabilă poate fi o asemenea dragoste? Mai mult, înfăţişarea exterioară poate fi înşelătoare.

Ambalajul sclipitor al unui cadou nu-ţi spune nimic despre ce se află înăuntru. De fapt, cele mai frumoase ambalaje pot acoperi un dar nefolositor.

Cum descrie Biblia adevărata iubire? "Dragostea este îndelung răbdătoare, plină de bunătate, dragostea nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se aprinde de mânie, nu se gândeşte la rău".

De vreme ce "nu caută folosul său", iubirea bazată pe principiile biblice nu este nici egocentrică, nici egoistă. Este adevărat, un cuplu poate avea sentimente puternice de dragoste şi de atracţie reciprocă. Însă, aceste sentimente sunt echilibrate de raţiune şi de respect profund pentru celălalt. Când eşti îndrăgostit cu adevărat, veghezi la bunăstarea şi la fericirea celuilalt tot atât de mult ca şi la ale tale. Nu te lăsa copleşit de sentimente care să-ţi distrugă raţiunea.

Adevărata iubire nu este afectată de timp sau distante. Aminteşte-ţi că iubirea "nu se poartă necuviincios şi nu caută folosul său". Se interesează prietenul sau prietena ta de reuşita planurilor tale sau numai de ale lui?

Iubirea adevărată nu se naşte peste noapte. Cu timpul, iubirea adevărată creşte tot mai mult în forţă şi devine "legătura desăvârşirii".

4 comentarii:

  1. Iubirea adevarata iti zdruncina realitatea din temelii, ti-o rastoarna si-i da alt sens.
    Te face sa vezi lucruri pe care nu le vedeai pana atunci, te face sa simti lucruri pe care nu le credeai posibile.
    Romantismul e gresit inteles, dragostea si-a schimbat definitiile, dar noi insistam sa purtam masca conformismului. Oamenii din realitatea cotidiana urasc,iubesc,isi cumpara flori sau animale cand se simt singuri, ranesc pe ceilalti pentru ca nu stiu cum sa-si manifeste anumite trairi, bandajeaza rani cand vor sa fie generosi si merg la biserica daca sunt in fata unei mari incercari.
    As putea sa scriu 10 pagini cu gesturi obisnuite ale unor oameni obisnuiti, dar mai sus se discuta despre iubirea la nivel ideatic, despre omul care are un handicap major- nu TRAIESTE,nu SIMTE, doar urmeaza niste norme, nu isi asuma nici o traire care nu e conforma cu ceea ce credea ca e realitatea sa.
    Viata si iubirea iti ofera surprize extraordinare...
    “Imaginează-ţi momentul în care ai descoperi că ai un al şaselea simţ pînă atunci nebănuit –ceva ce nu include văzul, pipăitul – cele cinci simţuri cunoscute. Un simţ mai adînc din care celelalte se trag. Cuvîntul ‘a fi’ nu în sens pasiv şi descriptiv, ci activ… aproape imperativ.”-FOWLES

    RăspundețiȘtergere
  2. .........EU sunt o persoana obisnuita, cu o suta de fobii, cu un milion de pacate, cu tot atatea temeri si dorinte, cu aripi la sandale, nu pot sta o clipa locului, traiesc cea mai aprinsa si mai nesabuita dragoste din univers, de aceea nu ma incadrez in tiparele si normele "iubirii" descrise in acest blog si nu am aspiratii la fericirea vesnica sau Rai.
    Asa ca, draga blogger, eu imi beau cafeaua neagra, imi fumez tigara cand vreau sa o fumez, admir cerul si ma las mangaiata de soare, fac dragoste fara pareri de rau, imi sterg ochii de trecuturi frunzarite si desfrunzite, imi pun haine cu miros de Azi si sandalele cu iz de Ieri, dau timpul inapoi de cate ori am nevoie sa fac asta, si mai ales, nu uit sa schimb PREZENTUL, ori de cate ori o sa am ocazia...


    DONC, QU'EST CE QUE JE DOIS FAIRE? JE M'ARRETE OU JE CONTINUE?

    RăspundețiȘtergere
  3. Trairile cotidiene ne fac sa pierdem din vedere ca viata nu se termina aici. Dragostea nu trebuie sa presupuna rautati, ura, sentimente de confuzie sau alte trairi. Ea ar trebui sa fie pura, iar o astfel de dragoste o intalnim doar in Cuvantul Domnului.
    "Dragostea este îndelung răbdătoare, plină de bunătate, dragostea nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se aprinde de mânie, nu se gândeşte la rău". - crezi ca poti iubi astfel pe pamant ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga domnule, viata este compusa din trairi cotidiene, mai mult sau mai putin meschine, chiar daca le punem in categoria non-conforme cu ceea ce se scrie aici.
    Oare tot ce se poate spune despre viata si iubire a fost scris mai sus? Nu mai exista nimic ce propriile noastre cuvinte sa poata exprima? Subliniez: propriile noastre cuvinte... pentru ca traim propriile noastre vieti, nu le traim pe cele ale sfintilor si martirilor din Biblie. Suntem unici si irepetabili si avem destine unice.


    Daca pot iubi astfel pe pamant?... Nu sunt nici inger, nici sfant...Raspunsul il voi afla la finele vietii, cred.

    Si acum, cu propriile cuvinte, cu propriile experiente si nu din carti, ce este iubirea adevarata si cum se manifesta ea?

    RăspundețiȘtergere